top of page

צפון יוון

צפון יוון זה איזור גדול ויש בו המון מקומות יפים. ביולי אוגוסט מפוצץ בישראלים ונהיה קצת פחות פסטורלי, אנחנו ממליצים לבוא בסוף מאי עד סוף יוני, גם אם התחזית נראית גשומה. אנחנו נספר לכם כאן על המקומות שיצא לנו להיות בהם כמו איזור זגוריה, מטאורה וחצי האי פיליון. המקומות האלה מדהימים ביופיים, כל אחד שונה לגמרי מהאחר והם גם בין המקומות הכי מתויירים בצפון יוון. אנחנו ממליצים לכם ללמוד מהחוויות שלנו אבל גם לפתוח גוגל מאפס ופשוט למצוא הרפתקאות משלכם כי רוב הסיכויים שתסתובבו פה עם רכב שכור.

קודם, הנה הסרטון שעשינו באיזור יואנינה, זגוריה, צומרקה... מחוז אפירוס (Epirus) בגדול.

כשטסנו לצלם את הטיול הזה לא שילמנו על כלום, כמו שראיתם זה היה בחסות למטייל, אז אנחנו לא יודעים להגיד על מחירי האטרקציות כמו ראפטינג וקניונינג. אבל כן התרשמנו מאוד לטובה מהמדריכים של alpinezone.gr אז תדברו איתם אם בא לכם לעשות קצת אקסטרים בחופשה.

_DSC6236.jpg

בקיצור זה היה כיף והכל אבל בואו נדבר על לבנות לשם חופשה בעצמכם. מה לעשות, איך וכל העניינים האלה. אז אחרי שחזרתי לשם לבד בלי חסויות ושילמתי על הכל (יצא לנו 4000 ש"ח לאדם לשבוע. כולל הכל, אפילו נסיעה לנתב"ג חישבנו), הנה מה שלמדתי.

מפה צפון יוון.jpg

לאן טסים

יואנינה - הכי קרובה לזגוריה וצומרקה ובינתיים אין לשם קו ישיר אז זה יוצא גם יקר יותר בדרך כלל. בערך שעה וחצי לייעדים בזגוריה, בערך שעה לצומרקה, שעתיים למטאורה והעיירה עצמה יושבת על אגם יפה ויש מה לעשות גם ביום וגם בלילה. אם תרצו לשלב גם חופים בחופשה, הייתי מוותר על חצי האי פיליון בגלל המרחק ונוסע מערבה לחופים הקרובים יותר.

סלוניקי - הטיסות ליואנינה בדרך כלל יעברו דרך פה. יוצא יותר זול לוותר על הטיסה ליואנינה ולהתחיל פה את ההרפתקה עם רכב שכור משדה התעופה. 3 שעות נסיעה למטאורה ובערך 5\6 שעות לזגוריה ובערך 3 שעות מחצי האי פיליון.

תבדקו ותשוו טיסות, כשאני עשיתי את זה יצא זול בהרבה לטוס לסלוניקי. התחלנו שם את הטיול, משם למטאורה, אחרי זה זגוריה, נסיעה לא קצרה לחצי האי פיליון ומשם חזרה לטיסה הביתה מסלוניקי. אם הטיסה ליואנינה לא הייתה כלכך יקרה כנראה שהייתי טס לשם ולא מגיע לחצי האי פיליון.

כרטיס סים

אפשר להסתדר בלי. יש וויפי במלונות ואפשר לשמור את המפה של כל צפון יוון בטלפון ולנווט בלי אינטרנט.

מי שבכל זאת רוצה, יש כרטיסי סים מקומיים עם חבילת גלישה מכובדת שתספיק לכם לכל החופשה. לנו זה עלה 20 יורו והייתה לנו קליטה כמעט בכל חור.

רכב שכור במטאורה

השכרת רכב

תחבורה ציבורית היא ממש לא אופציה באיזורים האלה. או שיש לכם מלא זמן ואתם רוצים לנדוד בטרמפים או שאתם שוכרים רכב.

הכי קל והכי זול להזמין רכב וגם ביטוח לרכב דרך rentalcars. אני עשיתי את זה והלך ממש חלק אפילו שהחזרתי אותו עם כמה שריטות קטנות (אופסי) כי עשיתי ביטוח שכולל הכל דרך כאן.

אה ו... גם אני התבאסתי על הצבע ועל הלוק התיירותי כשקיבלתי רכב כזה, אחרי זה גילינו שרכב קטן ואדום זה ממש קול ביוון חחח.

נהיגה ביוון יכולה להיות מאתגרת, בעיקר למי שלא נוהג. הדרכים באיזורים הכפריים פשוט מתפתלות ללא סוף (מכירים את העליות של חמת גדר? ככה, רק כל הזמן.) אבל החיבורים בין איזור לאיזור הם כבישים מודרניים, מהירים, ועולים כסף. מהנסיון שלי, שווה את הכסף.

לינה

אחרי שבניתם לעצמכם נתיב התקדמות כלשהו בחופשה, הגיע הזמן למצוא מקום לישון.

אנחנו נחתנו בסלוניקי באמצע הלילה. היו איתנו ישראלים שהחליטו לעלות ישר על ההגה ולנהוג 3 שעות עד מטאורה, אנחנו היינו יותר חכמים ומצאנו אירוח צמוד לשדה התעופה כדי לישון כמו שצריך ולעלות להגה רק בבוקר.

את שאר מקומות הלינה שלנו אני אפרט בהמשך.